Test és Egészségkúltúra

"problémák azért adódnak, hogy megoldjuk"
 

 Csehné Váradi Mária
                                                                                                                                              AVIVA módszer oktató,  Etka jóga oktató 
                                                                                                                                                                                     

                                                                                                                                                                                                          
MENÜ

Andrea - (Nem!) Csoda történet!

A történetem 5 évvel ezelőtt kezdődött.

30 éves voltam akkor, amikor először megfogalmazódott bennem és akkor „még csak" páromban a gyermekvállalás gondolata.

Mivel hosszú ideig fogamzásgátlót szedtem, a gyógyszer elhagyása után a menstruációm több évre elmaradt, amelyben az is közrejátszhatott, hogy korábbi (55 kg) súlyomhoz képest a fogyókúra-mániának köszönhetően, lefogytam 48-50 kg-ra, a 164 cm-es magasságomhoz képest. Az akkori nőgyógyászom a legjobb megoldásnak azt találta (???), ha egyenesen az egyik meddőségi centrumba irányít, mondván: „Korábban lesz kisbabám, mint én azt gondolnám..."

Sajnos nem így történt. Elkezdődtek a kezelések, kezdetben „csak" gyógyszeres kezelést kaptam, „tervezett együttlétet" alkalmazva (kb. 4-5 alkalommal), majd később sor került az inszeminációra is, de ekkor már nagyobb adagban kaptam a hormonokat injekció és gyógyszeres kezelést együtt alkalmazva. Bíztam, reméltem, de a lelkem minden egyes sikertelenséget követően újra és újra összetört, egyre kevésbé tudtam magam talpra állítani. A külvilág felé igyekeztem nem mutatni a fájdalmamat, belül, már nem is próbálkoztam ezzel. Gyűlöltem, hogy mindenki felé „be kell számolni", tartani kell magamat, mondván; „jól vagyok." Egyáltalán nem voltam jól. A kolléganőim – akivel közel egy idősek vagyunk/voltunk és mentünk egyszerre férjhez -, mind szülni mentek, csak én maradtam már a csoportunkból (aki abban az időben babára vágyott). Ekkor már sokszor elsírtam magam mások előtt is, a lelkem végleg összetörni látszott. Ekkor már a 4. inszeminációnál tartottunk, a lombik beavatkozás következett volna, de erre már nem került sor...

Elindult a „lavina". Egy családi viszály volt az utolsó csepp a pohárban. Hasmenéstől, rosszulléttől (hányinger, teltségérzés) szenvedtem nap mint nap, egy ideig próbáltam dolgozni, majd annyira legyengültem, hogy képtelen voltam bemenni. Hosszú hónapok, évek következtek, kivizsgálások sorozata, a leleteim közben mind negatívak és én mégis rosszul voltam. Lefogytam 40 (!) kg-ra, úgy éreztem szépen lassan meg fogok halni. Sírtam, gyermekről már álmodni sem mertem, az életemért küzdöttem. Fájt az is, hogy sokáig a családom sem hitte el, valóban rosszul vagyok. Véleményük szerint: „Ők is küzdenek hasmenéssel, de közben teszik a dolgukat, nem kell kétségbeesni ettől." Közvetlen közelről csak a párom élte meg velem ezeket a napokat, hónapokat, éveket. Ő legalább annyira szenvedett és közben hatalmas változáson ment át. Ha addig voltak is (mert voltak!) kétségeim a kettőnk kapcsolatával kapcsolatban, ezek megszűnni látszottak, szerelmünk, szeretetünk egyre erősebbé vált.

Egy nagyon neves és sikeres természetgyógyász hitette el velem (és családommal), hogy a lelkem nem bírta a megpróbáltatásokat, és van még visszaút! Az orvosi diagnózis a következőképpen szólt: a gyomor és a bél funkcionális működési zavara. Hosszú és rettentő szigorú diétával sikerült valamelyest elérnem, hogy az emésztésem valamelyest helyreálljon, de a szigorú diéta mellett sajnos esélyem sem volt hízni, közben pedig a gyomrom is összeszűkült, a valós rosszullétek mellé, pedig pszichés – evéssel kapcsolatos – félelmek is társultak.

Lassan a gyógyulás mezejére léptem, de ez idő tájt már nem dolgoztam, táppénzen voltam. A rohamos javulás akkor következett be, amikor (20 év várakozás után) saját (Németjuhász) kutyusom lehetett. Ezzel szintén egy régi álmom vált valóra, hatalmas örömmámor, boldogság kerített hatalmába. Közben visszamentem dolgozni, de pár héten/hónapon belül beigazolódott amit már addig is sejtettem, váltanom kell. Az addig imádott munkám, munkahelyem, rémálommá vált, a közvetlen kolléganőim mind távol voltak a babázás miatt, én pedig nem tudtam ezt (most sem) megemészteni, a tüneteim újra előtörtek és szép lassan újra lefogytam, ezúttal 39 (!) kg-ra. Újabb 1 év telt el, amíg nem menstruáltam, már csak abban reménykedtem, hogy talán még valamikor működni fog a szervezetem és újra NŐ lehetek! A munkahelyemről saját döntésem alapján kiléptem (közel tíz év után!), zokogtam, mert tudtam, hogy életem legjobb munkahelyétől váltam meg, amit egykor imádtam és talán soha többé nem dolgozhatok ilyen közegben, ahol a pörgés, a stressz ugyan mindennapos, de én ezt nagyon szerettem.

Ezúttal egy neves belgyógyász Professzor és pszichológus segített talpra állni. (Több pszichológusnál, pszichiáternél is jártam, de sehol nem tudtam úgy hinni és bízni, mint itt. A pszichiáter pedig sajnos a gyógyszerszedésben látta a megoldást, ettől pedig rettegtem, hogy a rabjává válok. Szedése alatt pedig érezhetően nem én voltam, saját magam számára is ijesztővé váltam.)

Mindennapjaimat újdonsült lakásunk, kertünk csinosítgatásával töltöttem, de leginkább, kutyáztam! Életem új értelmet nyert, a kutyámról kiderült, hogy igen tehetséges, így a közeli kutyaiskolában felfigyeltek ránk. Kivirultam, úgy éreztem megtaláltam a boldogságomat, persze gondolataimat sosem hagyta el a babavárás iránti vágy.

Élveztem az otthonlétet és közben frusztrált, hogy nem dolgozom. 45 kg-osan spontán menstruálni kezdtem – hatalmas boldogság kerített a hatalmába – és ekkor (legjobb barátnőm unszolására, aki szintén AVIVA-babás!) elérkezettnek láttam az időt (2011. január végén), hogy elkezdjem az AVIVA tornát, amiről 2008-ban hallottam először, de akkor nem abban láttam a megoldást. Mekkorát tévedtem!

Nem a teherbeesés gondolata vezérelt. Tudatosan távol tartottam magam ettől, már annak is örültem volna, ha újra rendszeresen menstruálni kezdek. És láss (nem) csodát! A 4 órás oktató órát követően Marikához kerültem gyakorló órákra és már az első közös (!) óra eredményt hozott, 48 órán belül menstruálni kezdtem, az előző hónapot követő 42. napon. A lelkem új erőre kapott, újra hinni kezdtem, de nem elsősorban a babavárásban, hanem testem működésében és már ez is hatalmas örömmel töltött el.

Kitartó voltam és igyekeztem a Csehné Váradi Marika által javasolt utasításokat betartani, kivéve az étkezésben. Azt gondoltam annyi ideig nélkülöztem, most képtelen lennék rá, örülök minden jól eső falatnak és kilónak!

Tudtam, hogy soha többé nem megyek meddőségi központba, a hormonkezelések gondolatától egyenesen rettegtem. Nem is volt rá szükség. Március 29-én menstruáltam utoljára.... Utolsó gondolatom volt, hogy baba van a pocakomban, rettegtem a teszt gondolatától, annyi rossz emlék kapcsolódott hozzá. De mivel tudtam, hogy Csehné Váradi Marikával csak így fogunk tudni tovább lépni, egy reggel erőt vettem magamon és elővettem egy régen otthon hanyatló tesztet....

Most tartunk a 14. héten, olyan mintha álmodnék és én soha nem szeretnék ebből az álomból felébredni, hogy talán velem is megtörténhet a CSODA, ami tulajdonképpen nem is csoda, csak AVIVA MÓDSZER.... Persze ehhez kellett a Professzor doktor, a pszichológus segítsége, de mind hiába lett volna ha nincs a családom, a (most már) férjem, a hitem és Csehné Váradi Marika... akik a szeretetükkel (tudásukkal) mind körülvettek és biztattak, újra a régi leszek.

Legszívesebben mindenkinek világgá kürtölném (ahogyan azóta teszem is, ha módom, lehetőségem van rá az ismeretségi körömben), hogy – ha csak tehetik – NE! forduljanak az egyszerűbbnek hitt gyógyszeres beavatkozás felé, hiszen én vagyok az élő példa, hogy az AVIVA MÓDSZER, igenis működik....

 

Ildikó - februárban jött el megtanulni az AVIVA tornát. PCO -ja volt mind a két petefészkében. 5 éve nem védekeznek és nem esik teherbe. 4 hónapos Aviva torna után PCO megszűnt és most 6 hónapos várandós.

 

Joli - 3 éve próbálkoznak babával sikertelenül. 2 évvel ezelőtt bal petefészkét kivették ciszta miatt. A lombikprogram 1 évvel ezelőtt sikertelen volt. Kétségbeesve jött a tornára, mert a jobb petefészkén is 4 cm nagyságú ciszta lett. Nem ment bele a műtétbe, hiszen neki már csak ez az egy petefészke volt. Egy hónapos Aviva torna után a laboreredmények bizonyították, hogy " eltűnt" a cisztája. Tovább tornázott hetente 2x, és természetes úton állapotos lett. Most boldogan várják a babát.

 

Böbe - Kislánya 5,5 éves. Böbe 6 éve nem menstruált és még mindig szoptat, mert rengeteg teje van. "Hogyan mondjam, hogy nem adok, amikor rengeteg tejem van, a gyerekem pedig kéri?!" - mondja. Böbének az AVIVA foglakozás után 24 órán belül megjött a menstruációja. Boldogan Aviva tornázik tovább, rendszeresen jár a gyakorló órákra, most már babáért.

 

Ibolya - 38 évesen babát szeretett volna, ezért jött el az Aviva módszer tanfolyamra. Négy hónap rendszeres Aviva torna után állapotos lett, novemberre várják a babát.

 

Viki - Endometriozussal műtötték, utána csak gyógyszerrel tudott menstruálni. Egy hónapig Aviva tornázott rendszeresen, amikor spontán menstruációt kapott.

 

Erika - Egy endometriózis műtét, valamint két sikertelen lombik, homronkezelés után életmódot változtatott, Aviva tornázott és spontán állapotos lett. Azóta megszületett egészséges kisfia.

 

Kati - Már volt 2 gyermeke, 5 éve próbálkoztak a harmadikkal sikertelenül. Másfél hónapos AVIVA torna után állapotos lett, és egészséges gyermeket szült. Mellesleg 1 hónapos tornázás után már nem kell a kozmetikust felkeresnie a gyantázás miatt, mert a bajusza is "eltünt".


Zsuzsa - Cisztája volt, ami a rendszeres Aviva tornázás eredményeképpen eltűnt, amit az ultrahangvizsgálat eredménye igazolt.

 

Sára - Két sikertelen inszemináció után végezte el férjével az Aviva módszer tanfolyamot. Rendszeresen Aviva tornázott férjével együtt és a harmadik inszemináció sikeres volt, azóta egészséges kislányuk született.

 

Kriszti - 16. évesen menstruált először. Ezután teljesen rendszertelen volt a ciklusa. Évente 2x, vagy 3x menstruált. A nőgyógyász fogamzásgátló tablettákat írt fel neki - így oldották meg a ciklus rendszerességét. Most 32 éves. Babát szeretnének, ezért abbahagyta a fogamzásgátló tabletta szedését - azóta nem menstruált. Vizsgálatok eredménye, hogy mindkét petefészke policisztával volt teli. Bízott az AVIVA torna sikerében ezért elhalasztották a lombik programot. 3 hónapos rendszeres torna után természetes úton állapotos lett és most boldog kismama.

 

Barbara - PCO szindróma miatt tavaly januárban végezte el az Aviva torna tanfolyamot. Fél évig tornázott, minimum heti két alkalommal. Júliusban már nem látszott egyetlen ciszta sem! Csodálkozott is a doktornő, mert a petefészkei teljesen tiszták és szépek! Azóta is tornázik heti két alkalommal. Minden eredménye jó, a hormonértékek a normál tartományban vannak.

 

Juli - Ő a férje helyett jött az AVIVA tornát megtanulni. Együtt tornáztak. Pár tornázás után már képes volt a férj "megfelelni a férfi szerepnek". Továbbra is együtt tornáznak és ismét élvezik a "mézes heteket".


Margit - Meddőséggel kezelték, három ízben volt petevezeték átfújása, de egyik beavatkozás sem volt sikeres.. A "18 Alapgyakorlat" -ot hetente 2x, és a láblendítős gyakorlatokat pedig minden nap tornázta másfél hónap múlva teherbe esett, és most babát vár.

 

Mária - boldog, mert férje azt mondta: jobb vagy, mint valaha”, pedig csak rövid ciklusidejét akarta normalizálni.

 

Veronika - iszonyatosan szenvedett a hőhullámoktól. Aludni csak éjfélig tudott. Éjféltől reggelig égő testtel forgolódott ágyában, magas pulzusszáma miatt halálfélelem is gyötörte. Három hét "aviva tornázás" után örömmel újságolta, hogy az utóbbi napok éjszakáit végigaludta.

 

Arankát - a hőhullámok nem zavarták annyira, mint szőrösödése. Amióta "aviva tornázik", a bajuszszedő kis csipeszt nem kell használnia, a hőhullámait is elfelejtette.

 

Zsuzsi - rendszeres menstruációért jött az Aviva tornára. Kisbabája 7 hónapos volt, teje nem volt - ezért nem tudott szoptatni. Kétszer már jelentkezett a menstruáció, de rendszertelenül - férjével úgy gondolták, akkor jöhet a második baba. Kétnaponta tornázott. Másfél hét múlva felhívott telefonon, hogy elmondja: rengeteg teje lett!. Boldog Ő is és a Baba is! Két hónap múlva megint felhívott és elmondta, hogy a menstruációja is rendszeres.

 

Évike - a 8 hónapos kisbabája egy hónapja abbahagyta a szopást. Évike az Aviva gyakorlatok elvégzése után ismét tud szoptatni.

 

Tündének - galactorrheája volt. A hypofizisét meg akarták műteni. Természetgyógyász tanácsára vegetárius lett és elkezdte az Aviva Módszer gyakorlatait is. A prolaktin szintje rendeződött. Megszűnt az indokolatlan tejelválasztása, csak azt sajnálja, hogy a szép nagy melle kisebb lett.

 

Emőke - az Aviva tornagyakorlatok rendszeres elvégzése után azt vette észre, hogy férfiököl nagyságú miómáját sokkal kisebbnek érzékeli. Eddig sem volt frigid, de most kifejezetten tüzesnek érzi magát.

 

Gizi - 40 éves elmúlt, petefészkében cisztát találtak, a citológiai eredménye P-3-as volt. Alig két hónap Aviva tornázás után a P-3-as P-2-esre csökkent, a ciszta is elmúlt, most babáért tornázik.

 

Andrea - kettő évvel ezelőtt menstruált utoljára. Megtanulta az Aviva gyakorlatokat, és 48 óra múlva felhívott: megjött! - mondta, és mindketten örültünk.

 

Judit - megtanulta az Aviva gyakorlatokat rendszertelen menstruációja miatt. Örömmel újságolta, hogy három hónap alatt öt kilót fogyott és ciklusa is beállt.

 

Gabi - csak a legerősebb fájdalomcsillapítóval tudta elviselni menstruációs görcseit, ezek viszont májkárosodást okoztak neki. Méhe eltávolítását is javasolták. Az Aviva Módszer hatására bejött fájdalommentesség, őt magát is meglepte.

 

Betti - a menstruációs görcsök miatt mindig szabadságot kellett kivennie. A fájdalom ájulásig kínozta, nem volt gyógyszer, ami enyhítette volna. Az Aviva torna segítségével elérte, hogy teljesen fájdalommentesen menstruál.

 

Klárinak - sárgatesthormon-hiány miatt rendkívül rendszertelenül jelentkezett a menstruációja. Hetenként kétszer végzi az Aviva gyakorlatokat, és normálisan menstruál.

 

Erikának - két és fél év alatt egy menstruációja volt. Az Aviva gyakorlatok megtanulása után menzesze rendszeressé vált.

 

 

Asztali nézet